Suc de ghimbir

Fiind unul dintre cele mai puternice condimente din lume, ghimbirul este deosebit de apreciat pentru calitățile sale medicinale și terapeutice. Foarte eficient este și sucul de ghimbir, încărcat de uleiuri volatile care vă trezesc simțurile și care purifică gură și stimulează producerea de salivă, sprijinind procesul de digestie. Mai apoi, sucul de ghimbir are proprietăți antibacteriene uimitoare. Dacă veți consuma suc de ghimbir proaspăt cu piper uscat, veți reuși să scăpați de mucoasa și de congestia din plămâni. În afară de faptul că ameliorează durerile, sucul de ghimbir mai este cunoscut și pentru proprietățile sale antiinflamatorii. De asemenea, se consideră că anumiți compuși chimici din ghimbir pot ajuta la reducerea hipertensiunii arteriale și împiedică formarea cheagurilor de sânge în arterele și în vasele de sânge, controlând astfel tensiunea arterială. Nu în ultimul rând, sucul de ghimbir ajută la scăderea nivelului total de colesterol din sânge și, în special, la scăderea nivelului de lipoproteine cu densitate scăzută, adică colesterol rău care provoacă boli de inimă.

Sursă foto – http://bafricancuisine.com

Ai ceva de adăugat?...

*