Cât costă ghimbirul

Cel puțin o dată în viață fiecare persoană s-a întâlnit cu ghimbirul, indiferent de forma pe care a căpătat-o. Acest lucru se întâmplă pentru că acest condiment este unul incredibil de sănătos și de benefic pentru organism, dar care este disponibil la un preț foarte mic. Ghimbirul poate fi folosit atât la gătit, atât și la prepararea diferitelor remedii pentru vaste probleme și afecțiuni.

ghimbir pret

Ghimbirul este o plantă sau un condiment care se poate găsi în formă naturală, formă confiată, pulbere sau chiar și ceai. Avantajul său constă în faptul că indiferent de forma în care este achiziționat, acesta dispune de un preț accesibil pentru majoritatea buzunarelor. Din păcate, nu toate persoanele sunt la curent cu beneficiile și atribuțiile sale și deși acesta are un preț mic, nu este cumpărat pe cât de des ar trebui.

Articolul de față este menit să aducă toate informațiile necesare despre ghimbir. Chir dacă prețul bun este un motiv pentru car puteți să îl achiziționați, acest element dispune de mult mai multe atribuții, iar după parcurgerea acestui articol cu siguranță veți dori să îi acordați o șansă.

Ghimbirul și originea sa

Acest condiment străvechi își are originile în India și în China unde este folosit din cele mai vechi timpuri. Dacă la noi în țară unde nu este cultivat acesta are un preț atât de bun, în locurile unde este cultivat și disponibil la discreție, prețul acestuia este și mai avantajos. Ghimbirul a fost unul dintre ingredientele menționate chiar de Confucius în scrierile sale conform cărora chinezii îl foloseau pe post de plantă medicinală. De asemenea, ghimbirul era cunoscut de către arabi chiar înainte de venirea lui Christos, fiind menționat în Coran cu 650 de ani înainte de venirea Mântuitorului.

Totuși, ghimbirul s-a dezvoltat și a ajuns cunoscut și în Europa, mai ales în cea de Vest. În perioada respectivă acesta este cunoscut drept cel mai bun remediu natural împotriva afecțiunii de ciumă. Acest condiment a avut rol și în gastronomie, nu doar ca medicament. Ghimbirul este cel ce a stat la baza apariției ginger beer-ului, berea cu ghimbir. Aceasta a început să fie popularizată în Anglia – inițial, peste berea din hamei normal era presărat puțină pudră de ghimbir. Fiind o combinație foarte apreciată, ulterior s-a ajuns ca ghimbirul să fie adăugat direct în compoziție.

Ghimbirul este considerată o plantă erbacee perenă și se regăsește cu precădere în regiunile tropicale unde dispune și de un preț incredibil de accesibil. Țările în care acesta se cultivă cu cel mai mare spor sunt India, China, Indonezia, Nepal, Filipinele și lista poate continua cu țări vecine. Planta de ghimbir servește spre consum doar rădăcina acestuia. În general, dimensiunea rădăcinii consumabile are aproximativ 5 cm, forma neregulată și este acoperit de o coajă cu nuanțe crem, interiorul fiind de o culoare ușor gălbuie.

Ghimbirul și beneficiile sale

Ghimbirul este considerat un ingredient minune și extrem de benefic pentru organism, iar prețul său accesibil îl face o alegere excelentă pentru toate gospodinele care vor să încerce ceva nou. Cu puține cunoștințe, acest ingredient poate fi integrat cu succes în alimentație de zi cu zi, indiferent de forma în care el este introdus – felul în care îl achiziționați s-ar putea să îi influențeze și prețul (ghimbirul confiat are un preț mai mare decât rădăcina de ghimbir). Această plantă este abundentă în calciu, fier, magneziu, potasiu și alte minerale/vitamine care vă pot tonifia corpul din interior spre exterior.

1.       Cât costă ghimbirul - Ghimbirul și digestia. Pentru un preț foarte avantajos vă puteți ajuta sistemul digestiv de milioane. Ghimbirul constituie un stimulent digestiv foarte bun. Momentul acestei proprietăți este acela că planta încurajează formarea enzimelor ce ajută la absorbția calitativă a nutrienților. Acest lucru îmbunătățește senzația de disconfort digestiv până la eliminarea și prevenirea ei completă, mai ales după o masă foarte bogată. Tot în legătura cu sistemul digestiv, acest condiment este foarte benefic în lupta cu balonarea sau cu indigestia. Pentru un preț relativ bun, puteți achiziționa ghimbir deja pudră și l puteți introduce în orice preparat pentru a vă putea bucura de aceste proprietăți benefice pentru sistemul dumneavoastră digestiv. Principalele beneficii ale ghimbirului în această problemă provin din substanțele componente ale condimentului care pot tonifia musculatura tractului digestiv  și pot micșora gradul acidului gastric responsabil pentru arsurile stomacale.

2.       Cât costă ghimbirul - Ghimbirul și energia. Prețul pentru ceaiul de ghimbir este unul mic în raport cu beneficiile pe care consumarea acestuia vi le poate aduce. O cană cu ceai de ghimbir dimineața, consumată în loc de cafea sau de ceai verde, vă poate da exact aceeași senzație de energie. De asemenea, datorită gustului ușor picant, nu veți fi nevoiți să adăugați zahăr, îndulcitor sau miere, ci puteți consuma ceaiul ca atare. Pentru un plus de sănătate, puteți introduce în ceai câteva felii de lămâie sau puteți stoarce zeamă de lămâie.

3.       Cât costă ghimbirul - Ghimbirul și răceala sau gripa. Pentru un preț egal cu mai puțin de un sfert din prețul unui medicament, vă puteți folosi de un leac natural care vă poate ameliora considerabil simptomele răcelii sau ale gripei. Principiul care stă la folosirea acestui ingredient este simplu. Datorită gustului picant, la consumarea unei cantități mai mare de ghimbir, organismul este nevoit să transpire. Acest lucru cauzează eliminarea toxinelor, virușilor și germenilor din corp, precum și îmbunătățirea și fortificarea sistemului imunitar. Dacă alegeți să consumați acest ingredient pe post de ceai datorită prețului foarte mic, în cazul gripelor ce acționează prin tuse și durere în gât, cea mai bună rețetă este cea a ceaiului concentrat de ghimbir cu multă miere naturală și multă lămâie, consumat de cel puțin trei  ori pe zi.

4.       Cât costă ghimbirul - Ghimbirul și senzația de vomă. Specialiștii au mai descoperit o capacitatea de a ajuta a ghimbirului și anume aceea de a ameliora senzația de greață. De asemenea, consumat în cantități moderate și potrivite, ghimbirul este în regulă spre a fi folosit chiar și de femeile însărcinate.

5.       Cât costă ghimbirul - Ghimbirul și cancerul. Prețul plătit pentru ghimbir este inexistent în comparație cu prețul plătit de o persoană bolnavă de cancer. Acest condiment are proprietăți care din timpurile străvechi sunt utilizate pentru lupta contra leucemiei. De asemenea, consumarea regulată de ghimbir poate conduce la prevenirea apariției sau dezvoltării tumorilor canceroase deoarece acesta fortifică sistemul imunitar al corpului.

6.       Cât costă ghimbirul - Ghimbirul și circulația sângelui. Una dintre proprietățile ghimbirului este și cea de vasodilatator. În general, rolul unui vasodilatator bun este d ea reduce tensiunea și de a îmbunătăți circulația sângelui pentru a se împiedica conceperea cheagurilor de sânge. Prin urmare, se poate spune despre ghimbir că este un vasodilatator eficient și accesibil la un preț foarte mic.

7.       Cât costă ghimbirul - Ghimbirul și inflamațiile articulare. Consumarea de ghimbir ajută și la problemele articulare, dar și la reumatism. În cazul în care suferiți de febră musculară, puteți achiziționa o caserolă de ghimbir la un preț foarte avantajos și îl puteți tăia felii și așeza pe zona cu probleme. Același lucru se poate face și în cazul durerilor la articulații sau diverse inflamații de tipul entorse sau luxații.

Cât costă ghimbirul ceai

Ceaiul de ghimbir este una dintre cele mai folosite metode prin care se consumă acest condiment. Motivul care stă la baza acestui lucru este foarte simplu. Ceaiul de ghimbir se găsește ca atare în comerț, sub formă de pliculețe, pentru un preț acceptabil și accesibil pentru majoritatea buzunarelor. Totuși, aceasta nu este singura variantă prin care se poate prepara ceaiul de ghimbir. Pe piață există de asemenea și fulgi de ghimbir uscați, disponibil pentru un preț chiar și mai mic decât ceaiul, fulgi ce pot fi folosiți pentru prepararea lichidului prin simpla lor infuzare – precum realizarea unui ceai din plante medicinale. Totuși, pentru obținerea unui ceai de ghimbir cu un gust foarte puternic și cu o concentrație maximă, cel mai indicat este să opăriți felii de ghimbir crud al cărui preț este cel mai mic dintre toate variantele de mai sus.

Din nefericire, deși este foarte bun la preț și ușor de realizat de către toată lumea, ceaiul de ghimbir vine la pachet cu anumite contraindicații. Acesta este renumit pentru posibilitatea agravării problemelor de natură renală, prin urmare este interzis persoanelor care suferă de afecțiuni renale.

Deși foarte multe persoane recomandă consumarea ceaiului de ghimbir în perioada în care o femeie este gravidă pentru a scăpa de senzațiile de greață, acest lucru ar trebui discutat întâi cu medicul specialist. Problemele pot apărea deoarece este posibil ca gravida să se confrunte ea personal cu alte afecțiuni care ar putea să se agraveze prin consumarea ghimbirului și să afecteze și dezvoltarea bebelușului. De asemenea, chiar dacă are voie să consume ceai de ghimbir, este bine să nu se facă abuz, deși este foarte ușor de făcut și foarte accesibil ca preț.

Consumarea ceaiului de ghimbir trebuie monitorizată cu atenție și de persoanele care suferă de diabet. Deși are proprietăți benefice în acest sens (ghimbirul reduce nivelul de zahăr din sânge), consumarea în cantități prea mari poate avea o întorsătură de situație. Abundența de ghimbir poate scădea atât de mult nivelul de zahăr din sânge încât pacientul poate ajunge să se confrunte cu o hipoglicemie.

Printre beneficiile ghimbirului se numără scăderea tensiunii arteriale, dacă aceasta este prea mare. Totuși, consumarea ceaiului de ghimbir mai ales în exces și în combinație cu administrarea analgezicelor sau a antihipertensivelor, poate avea rezultate nefaste. Acest lucru poate conduce la apariția palpitațiilor la nivelul inimii sau chiar la sângerări neobișnuite din locuri neobișnuite.

Deși ghimbirul este un produs excelent pentru toată lumea, este disponibil la un preț foarte avantajos și poate fi folosit într-o varietate foarte mare de variante, niciodată nu ar trebui să se facă un abuz de el sau să se consume fără sfătuirea cu un medic specialist, mai ales dacă persoana în cauză prezintă anumite particularități de natură medicală.

Sorry, no posts matched your criteria.