Rădăcină de ghimbir

Ghimbirul este un ingredient foarte popular, mai ales în bucătăria asiatică și în cea indiană. Nu trebuie să omitem nici faptul că, de mii de ani, rădăcina de ghimbir este utilizată în scopuri medicinale. Printre principalele beneficii asupra sănătății se numără ameliorarea stării de greață și a răului de mașină, urmată de acțiunea antiinflamatorie în durerile de spate. Rădăcina sau tulpina subterană a ghimbirului poate fi consumată în stare proaspătă, pudră, uscată, sub formă de condimente, sub formă de ulei sau sub formă de suc. Dovezile științifice arată că rădăcina de ghimbir conține sute de compuși și metaboliți, dintre care unele pot contribui enorm la sănătate și vindecare. Compușii fenolici din ghimbir ameliorează iritația gastrointestinală, stimulează producția de salivă și suprimă contracțiile gastrice. Se consideră că rădăcina de ghimbir ar putea ajuta la prevenirea cancerului de colon și a constipației.

Sursă foto – https://www.blackdiamondbuzz.com

Ai ceva de adăugat?...

*