Ce nu trebuie să lipsească din bucătăria ta

Bucătăria este un loc în care, de cele mai multe ori, îți face plăcere să petreci timpul. Fie că pregătești o masă pentru toți cei dragi, fie că încerci o rețetă nouă, dacă ești pasionat/ă de gătit, cu siguranță ai parte de relaxare atunci când te afli în bucătărie.

Ce ai spune dacă te putem ajuta cu câte sfaturi foarte folositoare pentru ca atunci când ai grijă de tine și de cei dragi, gătind mâncăruri gustoase și sănătoase, poți să faci un bine și naturii? Nu știi cum? E foarte simplu!

În bucătărie folosești o mulțime de ustensile și de produse care, în loc să fie din plastic sau alte materiale neprietenoase cu mediul, pot să fie din materiale reciclabile. Un prim exemplu sunt acele ambalaje biodegradabile atât de promovate în toate campanii de educare și conștientizare.

Uite câteva exemple de ambalaje biodegradabile pe care le poți utiliza în bucătăria proprie:

  • Paie biodegradabile: în loc să folosești paie din plastic, atât de dăunătoare naturii, optează pentru cele biodegradabile. La fel de colorate, acestea fac aceleași servicii, dar fără a deveni factori poluanți
  • Cutii biodegradabile: cu toții avem în bucătărie o mulțime de lucruri pe care le depozităm în diverse recipiente. Alege ca acele recipiente să fie biodegradabile, astfel încât mediul să nu aibă de suferit
  • Pungi: fie că sunt tip maieu sau banană, alege-le doar pe cele biodegradabile. Folosim pungi foarte des, astfel că eviți să arunci în natură o foarte mare cantitate de plastic
  • Chiar și formele de copt pot să fie biodegradabile. Nu numai că ai ocazia să îți demonstrezi talentele în familie și să prepari ceva dulce, dar contribui chiar din propria bucătărie la binele planetei

Fiecare dintre noi putem să ne aducem aportul pentru a trăi într-un mediu mai puțin poluat.

Inclusiv curățenia poate să fie făcută cu produse biodegradabile, ne referim aici la prosoape de hârtie, de exemplu. E important să avem grijă de fiecare dintre noi, dar și de natură. Putem începe din propria locuință cu mici gesturi și obieciuri pe care să le transmitem și celor dragi, inclusiv copiilor. E important să conștientizăm impactul pe care fiecare dintre noi poate să îl aibă asupra mediului înconjurător. Schimbarea începe de acasă, iar acest exemplu cu bucătăria este unul cât se poate de relevant.

Evită să cumperi și să utilizezi materiale și produse care dăunează mediului înconjurător și ai astfel ocazia să devii un pion important în lupta împotriva poluării. Calitatea vieții fiecăruia dintre noi poate să crească simțitor dacă realizăm care este rolul nostru în toată această poveste.

Poluarea este extrem de prezentă în ultimii ani pe tot globul. Oamenii de știință ne avertizează că schimbările climatice sunt în strânsă legătură cu poluarea și că fiecare dintre noi va avea de suferit dacă nu ne schimbăm stilul de viață. Începe chiar din casa ta, ajută întreaga familie să înțeleagă impactul pe care putem să îl avem și implică-i pe copii de la vârste fragede în activități benefice pentru mediul înconjurător, astfel încât ei să se transforme în adulți responsabili și care să aibă, la rândul lor, grijă de următoarele generații.

Ai ceva de adăugat?...

*