Beneficiile ghimbirului

Ori de câte ori încercăm să evidențiem acele beneficii ghimbir nemaiîntâlnite trebuie să cunoaștem că acesta este încercat de acum mai bine de două milenii de către strămoșii noștri. De atunci și până astăzi este folosit atât drept condiment pentru bucătăria de origine asiatică, cât mai ales cu scop curativ.

Ghimbirul reușește să prevină îmbolnăvirile, protejează sistemul digestiv, reduce stresul și are efect de liniștire. De asemenea, atunci când vorbim pentru ce este bun ghimbirul trebuie să cunoaștem că are efect vasodilatator, previne apariția mătreței și are grijă de pielea scalpului. Iar aceste beneficii ghimbir nu sunt totul, urmând ca ele să fie exemplificate pe rând, cu multă atenție.

Ghimbirul poate fi consumat atât în stare proaspătă, consumând astfel rădăcina acestuia, cât și sub formă de pulbere, sirop, ceai sau suc. Toate aceste moduri de preparare ne ajută să ținem bolile la distanță, ferindu-ne de afecțiuni destul de grave, ce pot fi ameliorate prin introducerea lui în consumul zilnic.

Dintre cele mai importante beneficii ghimbir am putea evidenția pe cele de mai jos:

1. Îmbunătățește sistemul digestiv – aici aflăm astfel pentru ce este bun ghimbirul. Acesta previne balonările, ajută la eliminarea gazelor abdominale, eliberează toxinele din organism și îmbunătățește digestia. Cei ce suferă de anumite afecțiuni digestive ar trebui să îl includă în dieta zilnică, potrivit recomandărilor medicilor.

2. Îmbunătățește circulația – este un puternic vasodilatator, astfel că toate persoanele care suferă de probleme ale circulației periferice nu vor mai avea probleme dacă îl folosesc fie sub formă de ceai, fie sub formă de tinctură sau sirop.

3. Ajută la reglarea greutății corporale – dintre cele mai cunoscute beneficii ghimbir, aceasta este una dintre cele mai importante. Stimulează procesul de ardere a grăsimilor, accelerează procesul de pierdere a kilogramelor în plus, ajutând la prevenirea obezității și la reglarea greutății corporale.

4. Tratează infecțiile – ghimbirul este un puternic antibiotic natural. Ca atare, atunci când suferi de o infecție poți să te gândești la introducerea lui în dietă, sub formă proaspătă sau sub formă de sirop sau ceai și astfel să reușești să combați infecțiile.

5. Ajută la prevenirea afecțiunilor respiratorii – se spune despre ghimbir că este un puternic antiasmatic. Atunci când vorbim pentru ce este bun ghimbirul trebuie să ne gândim la faptul că strămoșii noștri îl foloseau încă de acum mai bine de 3000 de ani, reușind să trateze sau să prevină apariția astmului, reglând astfel nivelul mucozităților și îmbunătățind respirația.

6. Are grijă de piele – cu un puternic efect anti-aging, ghimbirul este folosit în tot mai multe creme și unguente de față. Este bine să îl aplici pe piele, folosind astfel de produse dermato-cosmetice, înfrumusețând astfel aspectul pielii și redându-i fermitatea.

7. Previne căderea părului – iată un alt beneficiu ghimbir. Odată consumat, ghimbirul poate preveni căderea părului, întărind firele de păr și având o acțiune benefică asupra rădăcinilor acestora.

8. Tratează ușor răcelile – fiecare dintre noi ne dorim să aflăm cel mai bun și rapid remediu care să ne facă bine atunci când suferim de răceli. De aceea, este bine să consumați ceai de ghimbir sau sirop atunci când sunteți bolnavi, reușind astfel să îi redați organismul o stare de bine. Înlătură mucusul, scade febra, tratează durerile de cap și de gât, iar toate aceste lucruri ne arată pentru ce este bun ghimbirul.

9. Are efect antistres – cei ce suferă de depresie, indispoziție și parcurg o situație mai stresantă trebuie să consume ghimbir. Dintre acele beneficii ghimbir cele mai importante și efectul de calmare este foarte important. De aceea, ori de câte ori treceți printr-o perioadă de neliniște nu ezitați să consumați rădăcină de ghimbir, fiind foarte importantă.

10. Previne amețelile și vertijul – aceasta este o altă proprietate importantă a aceste plante. Ghimbirul poate preveni amețelile, răul de mare și vertijul, fie că este vorba despre o afecțiune fiziologică, fie de una psihologică. De asemenea, persoanele care trec printr-o perioadă de chimioterapie, pot rezista mai ușor stărilor de greață și vărsături, dar și amețelilor, folosind ghimbir.

11. Menține sănătatea rinichilor – cu ajutorul ghimbirului se previne litiaza renală, pietrele la rinichi, infecțiile urinare și chiar insuficiența urinară.

Toate aceste lucruri sunt acele beneficii ghimbir cele mai importante de cunoscut de către toți cei ce doresc să se mențină sănătoși folosind medicina alternativă și remediile din plante.

Atunci când avem în vedere pentru ce este bun ghimbirul nu putem să nu ne gândim la toate proprietățile enumerate mai sus. Știm cu toții că dintre toate cele enumerate mai sus, cel mai bun efect al ghimbirului constă în ameliorarea și tratarea problemelor stomacului. Îmbunătățește digestia și reușește să regleze tranzitul intestinal. De asemenea, toți cei care consumă ceai de ghimbir nu mai cunosc disconfortul produs de balonare și de gazele intestinale.

De asemenea, atunci când pornești în călătorie și cunoști că suferi de rău de transport, mai înainte de a apela la alte medicamente cu efecte binefăcătoare din acest punct de vedere ai putea încerca să ai la îndemână rădăcină proaspătă de ghimbir, tăiată felii, pe care să o mesteci în timpul deplasării. Știm cu toții că ghimbirul reușește să te ajute să ameliorezi starea de greață și vărsături cauzată atât de răul de transport, cât și datorată unor probleme medicale. Chimioterapie produce efecte foarte greu de tolerat de bolnavii de cancer, iar cu ajutorul ceaiului de ghimbir cei ce parcurg acest tratament de însănătoșire vor putea să amelioreze stările de rău și mai ales greața și vărsăturile.

Dintre cele mai bune beneficii ghimbir, nu putem să nu evidențiem că este un bun antibiotic natural, care reușește să țină la distanță infecțiile organismului. De asemenea, ghimbirul este bun și pentru tratarea răcelilor și a afecțiunilor de ordin respirator. Diminuează cantitatea de mucus, reduce febra și combate tusea, aceste proprietăți fiind extrem de apreciate de cunoscători.

Ori de câte ori suferi de probleme ale scalpului, căderea părului este indicat să folosești ghimbir. Acesta are proprietății numeroase și pentru piele, reușind uneori chiar să trateze epiderma afectată de arsuri sau alte boli grave. Până și înțepăturile de insecte pot fi oprite cu ajutorul acestei rădăcini.

Studiu

De-a lungul timpului ghimbirul a fost analizat de numeroși specialiști, astfel că a fost prezent în tot mai multe studii. Dacă se cunoștea încă de demult că ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii, de această dată se poate spune că este un lucru confirmat de studii de specialitate.

S-a ajuns la concluzia că toți cei ce consumă minim 5 grame de rădăcină de ghimbir pe zi sunt mult mai sănătoși și nu mai au probleme cu artrita reumatoidă. Studiul a durat doi ani și jumătate, timp în care ghimbirul a fost consumat cu regularitate, în fiecare zi. La finalul acestuia, s-a concluzionat, potrivit opiniilor participanților că peste 60% dintre voluntari nu mai aveau dureri provocate de artrita reumatoidă.

Contraindicații ghimbir 

Atunci când vorbim despre beneficii ghimbir ne gândim mai ales pentru ce este bun. Cu toate acestea, ca orice produs naturist cu efecte terapeutice bune are și câteva contraindicații.

De exemplu, ghimbirul poate determina o creștere a insulinei din organism, astfel că bolnavii de diabet ar trebui să ceară sfatul medicului specialist mai înainte de a urma o cură cu ghimbir sau de a-l introduce în alimentație.

De asemenea, ghimbirul deși este bun pentru piele, ar putea determina la unele persoane uneori chiar iritații ale pielii.

De asemenea, femeile aflate în perioada menstruală care consumă ceai de ghimbir se vor putea confrunta cu sângerări menstruale mult mai mari. De aceea, este bine să evitați consumul de ghimbir în această perioadă a lunii, atunci când ați constatat identificarea unor astfel de probleme. În plus, anumite reacții adverse au fost constatate și la persoanele care suferă de anumite afecțiuni cardiace, putându-le agrava starea.

Una dintre contraindicațiile ghimbirului se răsfrânge și asupra persoanelor care suferă de tulburări ale coagulării sângelui, ghimbirul putând provoca sângerări.

În toate aceste cazuri este bine să cereți sfatul medicului. De asemenea, în perioada de sarcină și alăptare este bine să nu consumați ghimbir fără a avea recomandarea medicului specialist, putând apărea probleme.

Ceai și sirop de ghimbir

Atunci când vorbim despre beneficii ghimbir ne gândim cu siguranță și la modul de preparare. Desigur, consumarea ghimbirului în stare proaspătă, mai exact a rădăcinii acestuia este cel mai simplu și mai indicat mod. Cu toate acestea, puteți opta pentru o cură de ceai de ghimbir sau de sirop.

Ceaiul se prepară ușor, mai înainte lăsându-se la fiert o cană de apă, iar atunci când aceasta dă în clocot se adaugă fie ghimbir tăiat felii, fie dat pe răzătoare. A doua variantă oferă o aromă mai puternică și are mai multe beneficii curative. Se lasă la infuzat, după care se răstoarnă și se poate amesteca cu zeama de lămâie sau se poate îndulci cu miere.

Siropul de ghimbir este și el destul de ușor de preparat. Se folosesc 5 rădăcini de ghimbir dat pe răzătoarea mică și miere. Se păstrează proporțiile – o linguriță de ghimbir la 2 lingurițe de miere. Se lasă la macerat într-un borcan circa 14 zile, după care se poate consuma. Se poate amesteca cu apă plată.

Ghimbirul afrodisiac

Ghimbirul afrodisiac

Cunoscut mai des ca o rădăcină, ghimbirul este de fapt un rizom al unei plante. Are o aromă intensă și picantă, dar foarte plăcută și chiar relaxantă. Cultivat inițial în China, a ajuns mai târziu să fie răspândit și în China, India, Caraibe, Africa și Asia de Sud-Est. Cu toate […] mai mult »

Ghimbir pentru par

Ghimbir pentru păr

Fiecare femeie își dorește un păr puternic și strălucitor, iar consumul regulat de ghimbir poate oferi beneficii extraordinare. Sucul de ghimbir crește fluxul de sânge către foliculii de păr, ajutând astfel de hrănirea corespunzătoare și la creșterea părului. În plus, ghimbirul deține și calități antiseptice care previn și remediază problema […] mai mult »

Slăbește consumând ghimbir. Uite cum!

Multe dintre urmașele Evei din zilele noastre sunt permanent nemulțumite de felul cum arată. Printre nemulțumirile lor de ordin estetic, la loc de cinste stau kilogramele în plus. În 90% din cazuri, orice femeie îți va spune că s-a îngrășat, că este la dietă, sau că nu poate să scape […] mai mult »